Na portalu znajdziesz smutne obrazki, opisy gadu gadu, mroczne wiersze, wierszyki, opowiadania. Smutny portal dla smutnych nastolatek i nie tylko. W jednym miejscu znajdziesz smutne wiersze oraz mroczne obrazki - prawda, że fajnie? Mam nadzieję, że będziemy organizować ciekawe konkursy z nagrodami. Podsumowując krótki wstęp napiszę tylko, że panuje tutaj smutek, mrok, a także śmierć. Zapraszam do częstych odwiedzin.
-z filmów o wampirach na pewno nie "zmierzch" bo z edwarda taki cukierkowy wampir,że masakra(kto to widział żeby dla wampira skóra się na biało świeciła grrr) wolę klasyczną 'Królową Potępionych" i wampira Lestata(płyta z muzyką z filmu boska króluje na mojej playliście do dziś)
-z horrorów tylko duchy i demony np "Paranormal activity" czy "Pogłos"(piosenka marka griffina-blood room masakra)
-z filmów poważniejszych "Nostalgia anioła" czy "Naciągacze"
Melancholia to szczęście bycia smutnym.
Zmierzch...
Słysząc to słowo (nie mniej piękne, bo "zapada zmierzch[...]" ) przed oczami widzę " Sw33t 3d\/\/4rd ; * ; * ; * "
o matko... EGZORCYSTY! SZYBKO! BŁAGAM!
A tak na poważnie. Zmierzch to policzek dla Draculi, książka strasznie płytka o filmie nie wspominając.
Co do niepolecanych przeze mnie przy okazji - Egzorcyzmy Dorothy Mills. Wieczorem nie polecam... uśniesz przed końcem.
Z dobrych horrorów, co jest rzadkością, mogę polecić, jak wyżej wymienione Paranormal Activity oraz Pogłos (ahh, pamiętam moją manię na ten film i poszukiwanie oryginału piosenki Griffina ^^ Cudo).
Sekretne Okno, z Johnnym Deppem, bardziej thriller niż horror. Posiada klimat, nazwałabym go również psychologicznym gdyż wszystko tak naprawdę jest wytworem wyobraźni głównego bohatera.
Dark Floors, dla fanów Lordiego. Potwory wkraczające do akcji są z lekka żenujące, ale klimat filmu świetny.
Czwarty stopień, również klimat, wciągający i to bardzo.
The Messengers, zaczepia o psychikę, klimat, wciąga.
Dziecko Rosemary - muszę tłumaczyć?
Nekromantik 1, 2 , ale to już dla tych bardziej chorych ludzi.
Necromantia - klimat, muzyka... brr.
The Haunted In Connecticut - zajebisty klimat, na faktach prawdziwych, dość straszny.
Jeśli ktoś jest fanem filmów Gore, to polecę filmy mojego ulubionego reżysera, Roba Zombiego - House Of 1000 Corpses, Halloween 1 , 2.
Oraz innych, takie jak The Leatherface - the texas chainsaw massacre (wszystkie części), Piątek 13
Z filmów psychologicznych, dramatów, itp. szczególnie polecam Przerwaną Lekcję Muzyki, Ptasiek, Death Sentence, A Clockwork Orange, requiem dla snu, Plac Zbawiciela, oraz o naszym polskim, seryjnym mordercy, z moich rodzinnych stron - Marchwickim - "Anna" i wampir.
Dodatkowo (dla pasjonatów seryjnymi mordercami bądź kryminałami) Zodiac i Ted Bundy.
Z komedii The Hangover - świetne! ; )
I oczywiście - jeden z moich ulubionych filmów - Rodzina Addamsów. ; d
Ohhh, ale się rozpisałam. Gust mam wybredny, jeśli chodzi o filmy, głównie liczy się dla mnie klimat i ew. przesłanie, więc może ułatwiłam komuś wybór dobrego filmu na wieczór.
Edytowane przez DeadRockStar dnia 19-07-2010 23:28
Jeśli pójdę do piekła, to mam nadzieję, że porządnie się spalę.
apropo zmierzchu tak powinien wyglądać prawdziwy wampir porównajcie z edwardem http://www.youtube.com/watch?v=QjdgKsVxOdw Melancholia to szczęście bycia smutnym.
Hmm, czy w tym filmie chodzi o to jak ma wyglądać wampir?
Dla mnie film jest w porządku, ale i tak najbardziej podoba mi się sceneria.
Pokój kończy się, gdy ludzie zaczynają o nim mówić.
sceneria spoko ktoś się postarał ale chodzi raczej o to jaki powinien być wampir,jak się powinien zachowywać a nie jak wyglądać...taki Lestat widać,że to stworzenie mroku,które nie da sobie w kaszę dmuchać,a eddy ze zmierzchu?ckliwy romantyk co to wzdycha do księżyca ehhhh i to ma być wampir?
Melancholia to szczęście bycia smutnym.
Qeen Of The Damned... jeden z moich ulubionych filmów... i jeszcze piosenka "Stept So long" KoRn'a jako soundtrack... Super, bardzo lubię ten film. tak co do Edzia, to ja tam sie smieje, gdy go widze. Moim zdaniem, to "Edward" jest obrzydliwy.
"I have sold My Soul, and now The Devil's laughing!"
O kurde, właśnie obejrzałem
Men Behind the Sun
Od razu mówie, że niektórzy mogą mieć problem z obejrzeniem, jeśli ktoś się za to weźmie.
O obozach koncentracyjnych w szkole mówią, ale o okucieństwie japoni już nie...
Oj, szybko nie usne...
Pokój kończy się, gdy ludzie zaczynają o nim mówić.
Do swojego poprzedniego, długiego wywodu zapomniałam napisać coś oczywistego - Quella villa accanto al cmitero, prawdziwy horror, genialny reżyser.
Jeśli pójdę do piekła, to mam nadzieję, że porządnie się spalę.
hmmm...film który dobrze można zrozumieć dopiero pod koniec,historia 3 ludzi z których każdy jest szalony na swój sposób,myślę że warto obejrzeć "Franklyn"
ps.myślę że emilia i jej "projekcik" bardzo pasują do tej stronyMelancholia to szczęście bycia smutnym.
Bardzo długie zaręczyny - film o wytrwałości w miłości, o oczekiwaniu i wierze, że dwoje ludzi w końcu do siebie powróci.
Smażone Zielone Pomidory - film o przemianie kobiety, kobiety która opuszczona, sama zmaga się z kryzysem wieku średniego. Przemiana następuje, gdy zostaje jej opowiedziana historia narodzin bardzo mocnej i trwałej przyjaźni między dwiema kobietami.
Dom na Krańcu Świata, choć nie odpowiadała mi tu za bardzo rola Colina Farrelli - to również opowieść o samotności i przyjaźni - nawet w obliczu choroby jednego z głównych bohaterów. Ludzie będą zawsze dla ciebie źli, jeżeli konieczność nie zmusi ich do tego, by byli dobrzy.